Aquesta nit, a les 21.30 hores, La Sexta estrena Jánovas, el pantano fantasma, a Salvados, un programa que explica la història de resistència d'un poble davant l'abús de poder de les elèctriques i els governs. El poble de Jánovas va ser desnonat per fer-hi un pantà en els anys 60. Algunes famílies es van resistir a anar-se'n fins a mitjan anys 80, quan l'última família, els Garcés, va abandonar definitivament el poble.

L'equip de Salvados s'ha traslladat fins al municipi del Pirineu d'Osca, on l'embassament mai es va arribar a construir gràcies "a la dignitat d'un polític, mà dreta d'una ministra i ministre de Medi Ambient que va decidir no plegar-se a les pressions", segons explica Jordi Évole.

El conductor de Salvados assegura que explicar la història de Jánovas ha estat "una experiència que ha anat més enllà de fer un programa" i que ha reflectit gràcies a la lluita dels veïns. "Perquè nosaltres vinguem aquí hi ha d'haver algú que lluiti i que s'atreveixi a convertir-se en un David contra Goliat i de moment aquesta batalla l'ha guanyat Goliat però que no es confiï perquè David està fort", confessa. I és que una de les responsables que la lluita del poble continuï és Endesa, que ha declinat explicar la seva posició davant les càmeres.