Tota família té un secret i la dels Lax, una de les sagues més distingides de la Barcelona de finals del segle XIX i primera meitat del XX, no podia ser menys. La 1 de Televisió Espanyola els desvetllarà a partir d'aquesta nit, amb l'estrena de la minisèrie Habitaciones cerradas, adaptació de la novel·la homònima de Care Santos.

Adriana Ugarte i Álex García protagonitzen aquesta ficció ambientada en dues èpoques: l'actualitat i les primeres dècades del segle XX. Lluís Maria Güell dirigeix ??aquesta coproducció de TVE, Diagonal TV i TV3, amb guió de Pere Riera i música original de Francesc Gener que compta també en el seu elenc amb Bea Segura, Ramon Madaula, Jan Cornet, Francesc Orella, Diana Gómez, Toni Sevilla, Laia Costa, Raúl Peña, Marc Cartes, Rosa Boladeras i Miriam Iscla.

«Com una relació molt magnètica a ulls de l'espectador». Així descriu Adriana Ugarte seva «història d'amor» amb Álex García a Habitaciones cerradas. «És una reflexió de com els nostres propis forats foscos poden fer que el més meravellós i natural de la vida sigui impracticable», resumeix Ugarte en una entrevista amb Efe.

La sèrie comença en el present, amb l'arribada a Barcelona de Violeta Lax (Bea Segura) amb la intenció de convertir el vell palauet familiar de passeig de Gràcia en un museu dedicat al seu avi, el pintor Amadeo Lax. No obstant això, l'aparició d'un cadàver a la mansió durant les obres de millora del lloc són el leitmotiv pel qual la jove decideix iniciar una investigació sobre la seva família, que la portarà a conèixer més de prop la història d'amor de la seva àvia Teresa Bruses i el seu avi Amadeu. A partir d'aquí començarà un fascinant viatge al passat, en el qual Violeta descobrirà molts secrets que ningú mai li va explicar.