La sèrie diària de TV3 La Riera s'acomiadarà definitivament dels espectadors a principis de juliol, i tancarà així una etapa de sis anys, segons va anunciar ahir la televisió autonòmica catalana. «Ens espera un final potent que veurà la llum poc abans de complir els 1.400 capítols» va avançar ahir el seu director, Esteve Rovira, que va explicar que la decisió de tancar la sèrie és «sàvia» tot i que no va donar cap detall sobre els motius que han portat a posar punt final a la ficció.

El primer capítol d'aquesta telenovel·la de sobretaula es va emetre el 10 d'octubre de 2010 i es va centrar en el retorn a casa del fill petit de la família Guitart-Riera, en Sergi (Jordi Planas), el dia que el patriarca anunciava que abandonava la direcció del restaurant de Can Riera per marxar de Sant Climent.

Des de llavors, algunes de les trames més intenses han estat relacionades amb la mort de diversos personatges principals, com l'Ona (Claudià Costas), la filla d'en Claudi (Pere Arquillué) que va morir a mans d'en Balló (David Bages); en Teo (Miquel Sitjar), el marit de l'Ona, que va ser assassinat; o més recentment, l'Elies (Pep Pla), l'amant de l'Imma (Rosa Boladeras), que va morir d'un infart. O també amb les històries d'amor entre la Lídia (Anna Sahun) i l'Omar (Adrià Collado) o en Sergi i la Maribel (Montserrat?Morillo).

Tot i això, Rovira avançava ahir que encara hi ha moltes trames per resoldre en els prop de 140 capítols que encara queden per al final, i que han estat el motor d'aquesta última etapa: la venjança d'en Claudi, la seva relació amb l'Àgata (Maria Molins), el destí de la Fonda, l'ambició de la Lídia, el dol per l'Ona, els embolics de La Pineda o el difícil equilibri emocional de la Mercè (Mercè Sampietro) entre altres. Històries que, segons Rovira, quedaran aclarides abans de tancar definitivament les portes de Can Riera.

Amb un 23% de quota mitjana de pantalla, el capítol més seguit de tota la història va ser el 594, que es va emetre un dilluns, 3 de desembre del 2012, i en el qual la Lídia tornava a mostrar el seu vessant més pervers descobrint com podia fer mal al Nil, el fill del Claudi, a qui estava fent xantatge. 629.000 espectadors de mitjana van veure l'episodi, amb una quota de pantalla del 30,6%.