Atresmedia Televisión ha adquirit els drets d'emissió de la sèrie de temàtica adolescent Merlí, que actualment emet TV3 els dilluns a la nit. Amb aquesta nova aposta per una ficció catalana, el grup de San Sebastián de los Reyes sembla estar disposat a repetir l'èxit que la sèrie Polseres vermelles va suposar per a Antena 3 durant l'estiu de 2012.

Segons va informar divendres passat la Cadena SER, la sèrie serà doblada al castellà per ser emesa en un dels canals del grup que encara no s'ha definit. Després que la segona temporada de Polseres vermelles no funcionés tan bé com Antena 3 hauria desitjat, tot apunta que el grup podria optar per La Sexta o Neox.

Ficció centrada en la filosofia

A la sèrie Merlí, el professor de filosofia Merlí Bergeron (Francesc Orella) escull un grup d'alumnes de batxillerat per ser els peripatètics del segle XXI. Com si fos un nou Aristòtil, Merlí els ensenyarà a qüestionar les coses i a reflexionar. Tot i això, el seu caràcter irònic i irritant causa polèmica dins de l'institut, perquè no tots els professors estan disposats a ?aguantar les seves manies. Ni tampoc el seu fill Bruno, l'alumne més difícil que ha tingut mai i amb el qual intentarà recuperar la relació.

Creada per Héctor Lozano i dirigida per Eduard Cortés, la ficció ja ha estat renovada per TV3 per una segona temporada que podria començar el seu rodatge al llarg de l'any 2016. Merlí està produïda per Nova Veranda (Grup Boomerang) i està coprotagonitzada per Pere Ponce en el paper del professor de llengua, David Solans interpretant el fill d'en Merlí, Anna Maria Barbany com a mare d'en Merlí, Pau Durà com a director de l'institut o Pol Rubio, com a alumne conflictiu.