El passat 2 de novembre es va iniciar el rodatge del telefilm Laia, una coproducció de TV3 i Brutal Media basada en la novel·la de Salvador Espriu, dirigida per Lluís Danés i amb guió de Lluís Arcarazo i Maria Jaén. Protagonitzada per Miranda Gas, Ivan Benet, Roger Casamajor, Miquel Fernández, Clàudia Benito, Anna Casas i Joan Crosas, el rodatge s'ha desenvolupat aquesta setmana a la platja del Cavaió d'Arenys de Mar, el municipi que va inspirar l'indret imaginari de Sinera, on l'autor nascut a Santa Coloma de Farners va ambientar bona part de la seva obra.

Escrita el 1932, quan espriu comptava amb tot just 18 anys, Laia explica la història d'una dona que no es pot escapar del seu destí fatal. La protagonista destaca enmig d'una societat tancada, religiosa i masclista, on el paper de la dona queda relegat a una vida de submissió. La Laia, però, és diferent i pagarà amb un preu alt la seva diferència. Segons Miranda Gas, que interpreta el paper de Laia, aquest telefilm és «un regal molt gran per a una actriu jove com jo. Espriu m'enamora, Danés, m'enamora, el personatge m'enamora». «La Laia del film és la de la novel·la, però passada pel cap del director, que l'ha traduït molt bé» afegeix l'actriu, que afirma que per preparar el personatge ha fet «un viatge pel món d'Espriu, que m'ha aportat molts matisos per poder-la entendre i interpretar-la millor» perquè «és un personatge difícil».

Ivan Benet és Quelot, el marit de la Laia, el pescador que al final aconsegueix tenir-la, però que aleshores la tracta molt malament. Per Benet es tracta «d'un personatge molt intens, violent verbalment i físicament. S'acaba alcoholitzant i no és capaç d'empatitzar amb ningú». L'actor destaca «el caire poètic que hi ha donat el director, tot i que és un film molt gràfic, en què es veu molt la violència tant verbal com física i sexual». Afegeix també que «l'obra d'Espriu utilitza un llenguatge precís i això es manté. És molt fidel tenint en compte que l'autor és mort».

El tercer protagonista de la història és l'Esteve, amant de la Laia i interpretat per Roger Casamajor. Ell sempre ha sentit un amor especial per la Laia, des de petits, el té atrapat, com a molts altres. S'acaba consumant, tot i que ella es casa amb el seu millor amic. Casamajor «no coneixia la novel·la, però me l'he llegit i també he treballat altres contes d'Espriu per preparar el personatge».