Sadaf Rahimi és avui en dia la millor boxejadora de l'Afganistan. No obstant això, la jove s'ha d'enfrontar a les tradicions del seu país, a la por i al seu propi destí per ser una dona lliure. Ella i la seva germana Shabnam es van unir al recentment creat equip de boxa femenina de l'Afganistan amb 13 anys, quan van tornar al seu país després d'estar refugiades a l'Iran, tot fugint de la violència dels talibans.

Els seus èxits en la boxa i en els estudis la van convertir en un referent per a moltes joves afganeses, però el seu camí no ha estat exempt d'amenaces i dificultats. Dirigida per Juan Antonio Moreno Amador i Silvia Venegas Venegas, la pel·lícula documental Boxing for freedom, que s'estrena a Canal + (a les 21.30 hores), recull la llarga lluita de Rahimi i les seves companyes, per la seva llibertat, fent front a les conservadores tradicions del seu país.

La protagonista no només és la millor boxejadora de l'Afganistan, sinó que representa una nova generació de dones afganeses. «No és gens habitual trobar-noies com Sadaf a Kabul i menys encara en la resta del país. A més, la seva història personal està unida a la història dels últims 20 anys del país», afirmen els directors del treball.

A més de ser jove i valenta, Sadaf és humil, per això s'ha convertit en un símbol de la lluita a favor dels drets de la dona afganesa, sent reconeguda així per les dones més progressistes de l'Afganistan. El documental recull les veus d'aquestes dones, que són mares, professores, activistes o esportistes.

El rodatge del film va començar quan Sadaf tenia 17 anys i va concloure quatre anys més tard. Durant aquest temps, la jove boxeadora ha estat conscient del seu paper en la societat afganesa i s'ha enfrontat al seu destí.