La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat amb 2,8 milions d'euros el grup Atresmedia per incomplir les condicions de la fusió d'Antena 3 i La Sexta autoritzada el 2012. En la resolució, s'explica que l'incompliment suposa una infracció molt greu de la Llei 15/2007, de Defensa de la Competència (LDC).

L'òrgan regulador assenyala que s'ha acreditat l'incompliment de les condicions relatives al mercat de la publicitat televisiva (entre octubre de 2012 i febrer de 2014), a l'adquisició de continguts i als mercats de comercialització de continguts (entre el setembre del 2012 i novembre de 2014).

Així, en referència al mercat de publicitat, les condicions a què va ser sotmesa la concentració tenien com a objectiu que Atresmedia no pogués desenvolupar polítiques comercials que limitessin la llibertat de contractació dels anunciants o que excloguessin tercers operadors de televisió en obert de l'accés al mercat publicitari.

No obstant això, segons assenyala l'expedient, s'ha demostrat l'incompliment d'aquestes condicions a través de la vinculació de la venda de publicitat entre els canals del grup Atresmedia i la inexistència d'una oferta comercial suficient que permeti comprar qualsevol combinació dels canals del grup, tenint el client l'absoluta llibertat per a distribuir la seva inversió com estimi convenient.

Pel que fa a l'adquisició de continguts audiovisuals i els mercats de comercialització de continguts, l'objectiu de les obligacions imposades era assegurar que els continguts adquirits per Atresmedia sortissin periòdicament al mercat.

El retorn de «Fama, ¡a bailar!»

D'altra banda, i segons informava ahir el portal?Bluper, el grup?Atresmedia ha adquirit els drets del format Floor Filler, en el qual estava basat el talent-show de Cuatro Fama, ¡a bailar!. Amb aquesta compra, la cadena del grup?Planeta podria ressuscitar l'escola de ball que, durant diverses temporades, va recollir notables èxits al canal del Mediaset España, amb Paula Vázquez com a conductora.