El cuiner del restaurant gironí Bocca Regencós, el novè expulsat de «Top Chef»

20.11.2015 | 19:28
El cuiner Oriol Lomas, nové expulsat de «Top Chef».

El cap de cuina i propietari del restaurant gironí Bocca Regencós, Oriol Lomas, es va convertir dimecres a la nit, en el novè expulsat del concurs culinari d'Antena3, Top Chef. El jove cuiner de 26 anys i concursant més polèmic d'aquesta edició per la seva actitud amb la resta de participants, no va superar la prova final, en la qual s'enfrontava al cuiner valencià Alejandro Platero i que va tenir, per ingredient principal, la rebosteria. Els dos cuiners van haver de realitzar un pastís de xocolata amb quatre textures que sorprengués el jurat format per Alberto Chicote, Susana Díaz i Paco Roncero. Per a això, van comptar amb una master class express d'Oriol Balaguer, considerat el millor pastisser-reboster l'any 2008. Lomas va elaborar un braç de gitano que Chicote va valorar com a «massa dolç» i Díaz amb un «excés de picant», defectes que van provocar la seva expulsió.

Abans d'abandonar definitivament el concurs amb el seu The real freestyle cooking però, Lomas es va disculpar amb Mari Paz, Sergio i Alejandro, als quals els va desitjar sort per als pròxims programes i a Marcel, ser el guanyador d'aquesta tercera temporada. Així doncs, ara només queden quatre consursants que lluitaran per alçar-se amb el títol de millor cuiner d'Espanya: el de Santander, Sergio Bastard; la de Cuenca, Mari Paz Marlo; el mallorquí Marcel Ress; i Platero.

Feina a El Celler de Can Roca
Oriol Lomas va deixar l'institut als 16 anys i va decidir provar sort a la cuina, començant els seus estudis a l'Escola Hoffman. A partir d'aquí va començar a treballar en diferents restaurants d'arreu del món, com el Mugaritz (Guipúscoa), el DOM (Brasil) i especialment El Celler de Can Roca de Girona, un dels restaurants més destacats dins de la llista de restaurants amb estrella Michelin i considerat el millor restaurant del món.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema