El programa 30 minuts de TV3 emetrà aquesta nit -a les deu menys cinc minuts- el reportatge d'Edward Watts, Fugir d'Estat Islàmic que narra la missió absolutament arriscada d'una xarxa d'activistes que tracta de salvar dones, germanes i filles de molts dels homes assassinats pels milicians d'Estat Islàmic i que van ser segrestades pel grup, tant a Síria com al nord de l'Iraq. Una xarxa encapçalada per un advocat que, mitjançant contactes a l'interior del "califat", aconsegueix alliberar-les.

A través dels testimonis d'algunes de les dones alliberades, l'espectador podrà conèixer de primera mà les diverses vexacions i crueltats que van patir per part dels milicians islamistes i com viu el col·lectiu femení als territoris controlats per Estat Islàmic, mitjançant les filmacions clandestines d'activistes que es ju?guen la vida -i sovint la perden- per documentar aquesta realitat.

Fugir d'Estat Islàmic és un document esfereïdor sobre una realitat de la qual intenten i intentaran fugir milions de persones aterrides per la guerra sectària i l'horror islamista. Actualment més de quatre milions de dones viuen sotmeses a Estat Islàmic.