El Palauet Albèniz de Barcelona va acollir ahir al migdia la tradicional recepció dels premis Ondas, on es va estrenar Ada Colau, com a representant de l'Ajuntament de Barcelona. En un dia clar i assolellat, amb molt fred, van pujar fins a la muntanya de Montjuïc des d'un abrigat Raphael, a un sobrenatural Iker Jiménez, sense oblidar un pacient Carlos Alsina.

Tampoc no va faltar a la cita l'actor José Mota, millor intèrpret de ficció masculí nacional, i que aquests dies està sense veu com a conseqüència de la sèrie d'origen argentí que està rodant, El hombre de tu vida. Al final de la recepció va arribar Manel Fuentes, presentador de Tu cara me suena, que es va abraçar calurosament amb?Fito?Cabrales, millor Artista de l'Any i Ana Blanco, de blanc, i que només va tenir temps de posar per a la foto.

Ada Colau va entrar pràcticament l'última al Palauet, on es va oferir un dinar als premiats, després que els periodistes la requerissin per a unes declaracions. «Sóc l'amfitriona i m'esteu fent quedar fatal», va dir. Abans, les càmeres van buscar Raphael, premi a la millor trajectòria musical, i que va considerar «fantàstic» que s'enrecordin d'ell, mentre que Iker Jiménez, millor presentador de televisió per Cuarto?Milenio, sostenia que l'Ondas és un reconeixement a un programa diferent, en què treballen sense guió, «però amb tot el cor».

L'actor Nacho Fresneda, al costat del director Pablo Olivares i l'actriu Aura Garrido van ser-hi en representació de la sèrie El Ministerio del?Tiempo, mentre l'elenc femení de Vis a Vis va mostrar la seva satisfacció pel reconeixement.

L'entrega de guardons va tenir lloc a la nit a l'Auditori Fòrum del CCIB de Barcelona. En el transcurs de la mateixa, la necessitat de lluitar per la credibilitat informativa va ser un dels missatges més escoltats.