El vi de l'Empordà i la Terra Alta, protagonistes del "30 minuts"

06.12.2015 | 07:21
El celler La Vinyeta de Mollet de Peralada.

El Celler Arché Pagès de Campany i La Vinyeta de Mollet de Peralada centraran part del reportatge Collita 2015 que s'emetrà avui a les deu de la nit en el programa 30 minuts de TV3. El reportatge de Ramon Anglès i Víctor Díaz Solése centrarà a mostrar les històries personals de diversos joves formats per a la vitivinicultura que han apostat per la qualitat a partir de les varietats autòctones, com les garnatxes i les carinyenes. I ho farà analitzant dues de les zones productores de vi catalanes més allunyades geogràficament: l'Empordà i la Terra Alta.
Representant la DO Empordà, el programa mostrarà el treball d'en Bonfill Arché Pagès, un enginyer químic que es va dedicar a la viticultura quan el seu pare li va oferir construir un celler propi a Capmany, i també d'en Josep Serra i la Marta Pedra, una parella d'enginyers agrònoms que va comprar les primeres vinyes a un pagès de Mollet de Peralada amb la condició que els ensenyés a conrear-les i van fundar La Vinyeta. De la Terra Alta, es podrà veure un pagès jove de Corbera d'Ebre que ha posat el seu vi en restaurants de París i que fa tastos a les trinxeres de la Guerra Civil i una dona que fa vins a quinze zones espanyoles i que torna a Batea per invertir en un gran celler propi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema