Aquesta tarda, a partir de les 19.40 h, TV3 emetrà el concurs de gossos d'atura que va tenir lloc el 29 de novembre al municipi empordanès de Torroella de Montgrí, amb els millors pastors i gossos del moment. Els comentaris de la transmissió de l'anomenat «campionat de campions», que ja s'ha convertit en una cita obligada per les festes nadalenques, aniran a càrrec del periodista Xavier Graset i el veterinari Ramon Bach.

El Concurs de Gossos d'Atura de Torroella de Montgrí, que arriba a la 24a edició, és una trobada anual en què gossos Border Collie vinguts de diferents punts de Catalunya, les Illes Balears, el País Basc i França competeixen pel Trofeu Coloma. Aquest guardó pren el nom de la mítica campiona que va guanyar el premi cinc vegades.

Des de fa anys, TV3 ofereix la transmissió del «campionat de campions», en què tots els participants han guanyat premis importants durant l'any 2015. El certamen té moltes peculiaritats, com el fet que les proves siguin diferents de la resta del territori català, però tampoc són exactament les mateixes que els Especials Border Collie europeus.

Aquest any, els participants són Manuel Gorriti amb Argi, una femella de 4 anys; Pello Segurola amb Argi, un mascle de 4 anys; José María Pleguezuelo amb King, un mascle de 7 anys; Miquel Adrover amb Xusco, un mascle de 9 anys; Fréderic Grime amb Shrek, un mascle de 8 anys; Patricia Gisquet amb Impact Jim, un mascle de 2 anys, i Jordi Muxach amb Sendy, una femella de 3 anys.

El concurs consta de dues proves. Per completar la primera, els gossos i els pastors tenen 7 minuts, i per fer la segona, en tenen 5.