Aquest dissabte, 2 de gener, a les 11.30, TV3 oferirà l'espectacle que tancava la gira de Txarango, al novembre passat al Sant Jordi Club de Barcelona, amb Chucho Valdés i la Barcelona Big Latin Band. El concert també s'emetrà per Reis, el 6 de gener, a les 22.00, al 33.

Després de mesos de voltar per tot arreu, el grup del Ripollès Txarango va tancar la gira internacional el 21 de novembre passat al Sant Jordi Club, en el marc del Festival de Jazz de Barcelona.

Som mar, de Barcelona a l'Havana és un espectacle únic i irrepetible que recull totes les emocions i sensacions del viatge de Txarango. De la posada en escena més gran que han fet mai, se'n van encarregar l'artista Guillem Albà i el dissenyador Javier Mariscal.

A més, en aquesta festa amb gust de comiat, els acompanya un músic cubà excepcional: Chu?cho Valdés, que fa seves les cançons de Txarango.

A l'escenari, la Barcelona Big Latin Band posa la música a la graella perquè tot sigui un gran ball, que inclou circ i moltes sorpreses més, en una nit que va ser inoblidable per a la multitud que va assistir a l'espectacle.

Txarango, grup organitzador del festival Clownia de Sant Joan de les Abadesses, es va acomiadar amb aquest concert dels escenaris, un abandó temporal de l'escena per buscar la inspiració per al seu tercer disc.

L'aturada ha de servir, segons el cantant del grup, Alguer Miquel, per evitar fer «el tercer capítol del disc» que han fet «una vegada i una altra» i analitzar «de què parlen ara les vides i veure quin serà el discurs del nou disc». L'última festa de Txarango va penjar el cartell d'entrades exhaurides i va despertar una gran expectació.