La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha resolt que la Lliga de Futbol Professional (LFP) ha de permetre a Mediaset l'accés als estadis de futbol per garantir el dret a la informació dels ciutadans. Així, Competència estima la denúncia que Mediaset va presentar el setembre passat en considerar que la LFP estaria vulnerant el seu dret a la informació en limitar el seu accés als estadis.

Aquesta prohibició va ser conseqüència que el grup mediàtic no admetés l'acord que la LFP va aconseguir amb Televisió Espanyola per emetre els resums de la Lliga, cosa que va ser acceptat per la resta d'operadors televisius, als quals els permetien entrar als estadis per emetre amb un límit de 90 segons en total d'imatges de joc per cada dia de cada jornada.

Sobre aquest temps, la CNMC considera que els 90 segons d'imatges han de ser sobre cada partit de la Lliga; "és un temps suficient i adequat per assegurar el dret a la informació dels ciutadans", afegeix la resolució. Així mateix, assenyala que el dret d'ús d'aquests "breus resums informatius sense contraprestació" caduca a les 24 hores des de la finalització del partit i que només podran utilitzar les imatges dels partits en dos informatius de caràcter general.