Diari de Girona

Cuatro estrenarà «Quiero ser monja», el «reality» més espitual que s´ha fet mai

22.01.2016 | 07:24
Les cinc joves aspirants tindran sis setmanes per decidir el seu futur.
Les cinc joves aspirants tindran sis setmanes per decidir el seu futur.

La «crida» és «una llum», «un senyal que Déu fa» per consagrar-se a ell des d'una comunitat religiosa, la mateixa que les cinc aspirants que protagonitzen el Quiero ser monja, el docureality que Cuatro estrenarà pròximament a Espanya han sentit. Les joves seguiran el camí per explorar davant les càmeres la crida fins a decidir si la segueixen.
És, «probablement», el format «més espiritual» que mai ha emès una televisió, adaptació de The Sisterhood: Becoming Nuns, de la cadena nord-americana Lifetime i que fins ara només s'havia fet als Estats Units, va explicar ahir el director de Producció de Programes de Cuatro, Mariano Blanco. «Hem fet l'adaptació per a Espanya i és, sens dubte, una novetat absoluta i una línia de contingut molt diferent», va subratllar Blanco sobre l'espai, que començarà a emetre d'aquí a un mes aproximadament i durant sis setmanes.
L'equip de producció, una col·laboració entre Mediaset España i Warner Bros ITP, va contactar amb parròquies, comunitats religioses i congregacions i va acudir a trobades per fer el «càsting». «Són noies d'avui dia, que estan en la mitjana de l'experiència vital que pot tenir una noia de vint anys. Fins i tot n'hi ha una que té parella i el programa li arriba en un moment en què ha de decidir si estima més Alberto o Jesús», va detallar Blanco.
Les congregacions, una a Madrid, una altra a Granada i una tercera a Alacant, han estat «extremadament generoses» i l'únic requisit que els han posat per gravar els programes ha estat que tinguessin «el màxim respecte» a les normes i costums de les germanes. Les cinc aspirants van passar sis setmanes en tres comunitats molt diferents en funció del seu nivell d'«obertura» a la societat laica: una congregació dedicada a l'ensenyament i a la cooperació, una que gestiona una casa-bressol amb més de cent nens i una altra de clausura amb 500 anys d'història.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema