Una família siriana dividida per la guerra parla del seu exili al "30 minuts"

24.01.2016 | 08:03
El reportatge dóna veu als que han pogut escapar de l´horror.

Darrere l'onada de refugiats que ha arribat a Europa, hi ha la història de moltes famílies dividides. En el 30 minuts d'aquesta nit (21.55h, TV3), quatre germans separats per la guerra a Síria parlen del seu exili des de Suècia, Alemanya, Noruega i Turquia. Abans de la guerra eren una família de classe mitjana, amb una vida acomodada a Alep, però allà només queden la germana petita i els pares, que encara no n'han pogut marxar.
Un equip del programa, encapçalat pels reporters Esther Llauradó i Joan Albert Lluch, els ha anat a buscar per retratar la seva nova vida en una Europa decidida a posar-los-ho una mica més difícil. Les daurades condicions d'asil de Suècia i Alemanya comencen a endurir-se.
El dramatisme del camí ha deixat pas a una etapa menys heroica, la de la seva vida com a sol·licitants d'asil en un país que no és el seu, paralitzats i sense res a fer, mentre esperen que se'ls reconegui l'estatus de refugiat que els permetrà optar a la intimitat d'una casa, al dret a estudiar, a treballar i a viatjar, a la tranquil·litat de saber que no seran expulsats, que poden ser ciutadans de ple dret.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema