L'Audiència Provincial de Madrid ha estimat el recurs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) contra la sentència dictada pel Jutjat de Primera Instancia Núm. 77 de Madrid que va estimar parcialment la demanda formulada pel Reial Madrid Club de Futbol i que declarava la intromissió il·legítima en el dret a l'honor del club per unes imatges emeses pel canal Esport3. El jutge ha revocat la sentència, tot desestimant la demanda, absol tots els demandats i imposa al club blanc les costes judicials del procediment de primera instància. Segons va informar ahir la CCMA en un comunicat, el text descarta cap intromissió en l'honor de l'equip blanc i emmarca el vídeo objecte de la denúncia en el format del programa i en l'ús de la llibertat d'expressió.

El procediment judicial el va iniciar el Reial Madrid arran d'un vídeo emès pel programa Esport Club a Esport3 el febrer del 2013 després de les dures semifinals de la Copa del Rei entre el FC Barcelona i el club blanc. En el vídeo, amb caràcter d'entreniment i no informatiu, es volia fer evident, amb un muntatge creatiu on els jugadors del Reial?Madrid eren comparats amb hienes, la duresa de les entrades efectuades a Messi. El Madrid va presentar una demanda judicial en què va reclamar sis milions d'euros d'indemnització a la CCMA perquè considerava que aquest vídeo atemptava contra el seu dret de l'honor i li ocasionava importants perjudicis econòmics. Aquesta demana va ser parcialment estimada i es va condemnar la CCMA, en primera instància, al pagament de 20.000 euros d'indemnització.

La sentència de l'Audiència Provincial de Madrid, però, no aprecia intromissió il·legítima en els fets de la reclamació i considera que no constitueixen cap atemptat al dret de l'honor del Reial Madrid. També valora el fet que el programa demanés disculpes de forma immediata a aquells que haguessin pogut sentir-se ofesos per la comparació realitzada entre jugadors i hienes.