Els comitès d'empresa de la Corporació?Catalana de Mitjans denuncien que CDC i ERC «s'estan repartint els principals càrrecs de TV3 i Catalunya Ràdio». En un comunicat fet públic ahir, els representants dels treballadors dels dos mitjans lamenten que les dues formacions hagin «pactat la continuïtat de Brauli Duart al capdavant de la Corporació». Segons assenyalen, amb les actuals decisions «no es resolen els problemes» que arrosseguen els mitjans públics de Catalunya i alerten que la situació «pot empitjorar». Amb el repartiment de càrrecs que s'està portant a terme, els treballadors consideren que s'està blindant «el control del Govern sobre el que han de ser mitjans públics».

En el text, els representants de la plantilla insten el Parlament a reprendre al més aviat possible «la reforma» de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que en el seu redactat actual - aprovat el 2012 amb els vots favorables de CiU i el PP- deixa els mitjans públics sota «dependència governamental», una situació que des del seu punt de vista és «clarament perniciosa», no només «pels continguts» sinó també «per a la mateixa gestió de l'empresa». El text convida a tornar a obrir «la via del consens bàsica en una qüestió de país com són els mitjans de comunicació públics».

Demanen la dimissió de Duart

El comitè recorda que s'han trobat amb els grups parlamentaris on van «valorar com a profundament negativa l'etapa de Brauli Duart». En les mateixes trobades amb els representants de cada partit, els treballadors han sol·licitat reiteradament la dimissió de l'actual president de la CCMA, a qui acusen de dur a terme una gestió «nefasta» dels mitjans públics.