Jaume Barberà torna aquesta nit (22.05 h, canal 33) amb una nova temporada del seu programa d'entrevistes Retrats. En les noves entregues, el presentador conversarà novament amb professionals de prestigi que, en el seu ambient, descobriran aspectes insòlits unes vegades, apassionants en d'altres, però sempre carregats de contingut i amb elements que conviden l'audiència a reflexionar.

En el capítol d'avui, a l'Ateneu de Barcelona, Barberà conversa amb Juan Gérvas, doctor en medicina, professor de Salut Internacional a la Escuela Nacional de Sanidad, a la universitat Autònoma de Madrid i a la universitat Johns Hopkins de Baltimore i investigador de l'atenció primària a Espanya, Andorra, Brasil i Geòrgia. El doctor Gérvas parla amb transparència i diu el que pensa sense embuts, encara que es posi en contra bona part de la comunitat mèdica.

El protagonista d'avui recordarà així que als països rics es gaudeix d'una salut envejable, amb una expectativa de vida de més de 80 anys, però que s'ha caigut en una paradoxa: la fam insaciable de més salut, l'aspiració obsessiva a la joventut eterna i el rebuig a l'envelliment. "Per a què serveix la salut si no se'n gaudeix per culpa de la por de perdre-la?", planteja.