Ha arribat l'hora. Bufen vents de Ponent. La 6a temporada és cada vegada més imminent i malgrat que encara queda una mica més de dos mesos per a l'inici de la nova temporada de Joc de trons, la ficció creada per George R.R. Martin torna a estar en boca de tots gràcies al nou tràiler publicat per HBO en la nit de Sant Valentí.

Aprofitant l'estrena de la seva nova sèrie Vinyl, una ficció sobre la indústria musical en els anys 70 produïda per Martin Scorsese i Mike Jagger, la productora ha revelat un tràiler que, si bé no anticipa imatges de la 6a temporada, el seu nivell de creativitat, de misteri i de capacitat per generar polèmica fan de la bestreta una perfecta peça de promoció. I es que en això no hi ha ningú que superi a HBO.

Amb prou feines 1 minut i 20 segons de durada, en el nou clip ens endinsem en la Sala dels Rostres, lloc on es trobava Arya Stark al final de la 5a temporada. Situada a la Casa de Blanc i Negre, el temple del Déu de Molts Rostres, es tracta de la sala utilitzada pels Homes Sense Rostre, la germanor d'assassins que està entrenant en les seves arts a la jove Stark.

Mentre 'fem una passejada' pel lloc, davant dels nostres ulls apareixen rostres fàcilment recognoscibles, personatges que, malauradament, amb molta probabilitat no tornaran a aparèixer en la sèrie. I és que, els rostres que apareixen a la sala són les cares de diversos dels personatges que han anat morint al llarg dels fins ara 50 episodis del serial.

Amb cada nou rostre, les veus dels seus propietaris ressonen des de la ultratomba, amb algunes de les seves frases més cèlebres com ara "l'home que dicta sentència ha empunyar l'espasa" (Ned Stark), "he guanyat totes les batalles, però estic perdent la guerra "(Rob Stark)," tothom és meu per torturar "(Joffrey Baratheon) i finalment la veu que tots els fans esperen tornar a sentir, Jon Nieve diu" la llarga nit s'acosta ... i amb ella la mort ".

I és amb aquesta última frase quan es desencadena la polèmica ja que, mentre s'escolta la veu en off del bastard dels Stark, la càmera recorre una de les columnes del temple en què es troben les cares de ... Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen, Sansa Stark, Cersei, Jaime i Arya. Serà un presagi del que està per venir? Assistirem com a espectadors a la mort de tan estimats i emblemàtics personatges sense poder fer res per evitar-ho? Només els Set Déus ho saben. De moment, caldrà esperar al 24 d'abril per poder com continua Joc de trons, ara que la sèrie s'ha desvinculat de les novel·les de George R.R. Martin.

I per als que s'han quedat amb mal gust de boca, un petit teaser sobre el que ja hem pogut veure en els últims cinc anys publicat al desembre. S'acosta l'Hivern, i aquest any promet ser dur.

La sisena temporada a l'abril de 2016

La sisena temporada arribarà a les pantalles el 24 d'abril de 2016. En ella podrem veure de tornada als populars personatges de la ficció d'HBO així com una infinitat de nous fitxatges, així com el retorn d'antics personatges entre els quals destaquen Gemma Whelan (Yara Greyjoy), Bran Stark (Isaac Hempstead-Wright), Brynden Tully / Peix Negre (Clive Russell) o Edmure Tully (Tobias Menzies).

A aquesta sisena temporada li seguiran almenys dos més, tal com han explicat els productors executius de Joc de trons. HBO no està disposada a deixar escapar tan aviat la seva ficció de més èxit i vol, almenys, vuit temporades i, fins i tot una preqüela.