El portaveu adjunt de Ciutadans (C's) al Parlament, Fernando de Páramo, va equiparar ahir la gestió de la Generalitat respecte als mitjans públics a la que despleguen el PP i el PSOE en altres territoris de l'Estat. En la sessió de control al Govern en el ple al Parlament, De Páramo va interpel·lar la consellera de la Presidència, Neus Munté, a qui va oferir «treballar junts perquè els mitjans representin tots els ciutadans i no estiguin al servei dels partits polítics».

«La Generalitat ha fet amb els mitjans públics catalans el mateix que PP i PSOE en altres parts d'Espanya, amb l'agreujant afegit de la ideologia», va denunciar De Páramo, que va reclamar uns «mitjans de comunicació públics plurals».

En la seva rèplica, Munté va subratllar que «el pluralisme dels mitjans públics està garantit i avalat pels ciutadans com evidencien els índexs d'audiència». Munté va recordar així mateix que el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va ser escollit per una majoria superior als dos terços de diputats del Parlament, assegurant així «un ampli ventall ideològic».

Ciutadans va registrar dilluns passat una proposició de llei per «despolititzar» els mitjans públics catalans, amb mesures com un canvi en el sistema d'elecció dels membres del consell de govern de la CCMA.