Una família atípica en la seva filosofia i valors de vida serà la protagonista d'Espíritu Salvaje, el nou format sobre la naturalesa que Cuatro ja ha començat a preparar i que s'estrenarà, previsiblement, entre l'estiu i la tardor. El programa recollirà les sorprenents vivències d'un matrimoni i els seus dos fills petits mentre realitzen un viatge al voltant del món per captar imatges de singulars espècies animals, algunes d'elles en perill d'extinció, alhora que descobreixen fascinants territoris i coneixen les poblacions autòctones de cada regió.

Andoni, fotoperiodista, el pare; Meritxell, escriptora, la mare; i els seus dos fills, Unai (11 anys) i Amaia (4 anys) formen una família molt poc convencional. La seva passió pels animals i la seva afició per l'aventura els va portar a aparcar per uns mesos les seves rutines habituals per embarcar-se en un gran projecte que volien viure els quatre junts: fer la volta al món. L'experiència va ser tan enriquidora que ara la volen reviure, però fent un pas més enllà: compartint les seves vivències amb els espectadors per descobrir al costat d'ells desconegudes espècies animals, algunes d'elles en perill d'extinció, i sorprenents paisatges al voltant del planeta.

El dia a dia d'aquest apassionant viatge serà el fil conductor d'Espíritu Salvaje, el programa que Cuatro produeix en col·laboració amb Big Bang Producciones i Noski Productions i que pròximament començarà la seva gravació. En el seu recorregut pels cinc continents, els protagonistes del programa descobriran singulars espècies animals que Andoni retratarà amb la seva càmera fotogràfica; visitaran espectaculars territoris al voltant del món; faran amistat amb poblacions autòctones i viuran moments únics en família, mentre les càmeres del programa assisteixen a un model vital d'educació i convivència al marge de convencionalismes.