Ni episodis per avançat ni projeccions per a la premsa. Qui vulgui veure la sisena temporada de Joc de trons haurà d'esperar al dia de la seva estrena, és a dir, el pròxim 24 d'abril. En la lluita per evitar repetir enguany el títol de sèrie més piratejada del món, el canal nord-americà HBO ha decidit blindar hermèticament tot el que envolta la seva producció estrella, per impedir que els episodis es filtrin a la xarxa abans de la seva estrena.

David Benioff i Dan Weiss, creadors i productors executius de la reeixida ficció, no volen que succeeixin accidents com els ocorreguts ?l'any passat, quan els quatre primers episodis de la cinquena temporada es van filtrar a la xarxa pocs dies abans de la seva estrena oficial. «En els últims mesos hem estat analitzant pros i contres i al final ens hem vist obligats a prendre aquesta determinació», va comentar recentment Michael Lombardo, cap de programació d'HBO, en declaracions Entertainment Weekly. «Alguns periodistes són grans seguidors de la sèrie i estaran decebuts, però ho entendran», va afegir.

Joc de trons encapçala des de fa quatre anys el rànquing de sèrie més piratejada a escala mundial. Segons la llista anual del portal d'enllaços TorrentFreak, l'últim capítol de la cinquena temporada va batre rècords en ser descarregat il·legalment 14,4 milions de vegades.

Les noves mesures aplicades enguany per HBO trenquen amb la tradició de distribuir un mes abans de la seva estrena els primers episodis de la sèrie, cosa que facilita d'aquesta manera la feina de crítics i periodistes. Tampoc se celebraran exhibicions exclusives per a professionals, atès que el gegant de continguts en streaming vol protegir els seus seguidors de possibles espòilers en les trames de la sisena temporada.