El campionat de Fórmula 1 abandona aquest 2016 la televisió en obert. El mundial, que arrencarà el cap de setmana del 18, 19 i 20 de març amb la disputa del Gran Premi d'Austràlia, només es podrà seguir íntegrament a través de Movistar +. No obstant això, el GP d'Espanya, que es desenvoluparà entre el 14 i el 15 de maig al Circuit de Catalunya, serà l'excepció. Televisió Espanyola i TV3 han arribat a un acord amb la plataforma de pagament per retransmetre en directe tant els entrenaments oficials com la carrera decisiva. El preu total a pagar per les dues corporacions públiques és d'un milió d'euros.

Segons va desvelar ahir una informació del diari Marca, Televisió Espanyola aportarà 700.000 euros i TV3 n'abonarà 300.000. L'acord amb Movistar inclou també resums de seixanta minuts de cadascuna de les 21 carreres del Mundial, que es podran veure per Teledeporte (TVE) i Esport 3 (TV3). També se cediran imatges per als respectius informatius dels dos canals de televisió.

Per la seva banda, Movistar + ha decidit apostar fort per la competició automobilística amb el llançament d'un canal centrat exclusivament en tot allò que succeeixi en cada carrera. El canal Movistar F1 (dial 57) mantindrà la seva programació amb 24 hores dedicades a la Fórmula 1.

Cifuentes i el director de TVE

D'altra banda, el nomenament d'Eladio Jareño com a nou director de Televisió?Espanyola continua generant tota classe de reaccions. Fins i tot dins de les files del PP no ha acabat de convèncer el recanvi. La presidenta de la Comunitat de Madrid,?Cristina Cifuentes, es va mostrar crítica amb aquesta elecció al seu pas pel plató del programa d'Antena 3 El Hormiguero. En referència al passat de Jareño com a cap de comunicació de la presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, Cifuentes va opinar que «el fet que algú hagi treballat en un partit, no l'incapacita com a professional. No obstant això, és veritat que en un mitjà públic cal anar amb compte i apostar per perfils independents».