El periodista Iñaki Gabilondo estrena demà al canal # 0 de la plataforma de televisió de pagament Movistar + Cuando ya no esté. El mundo dentro de 25 años, un nou projecte amb el qual vol analitzar el món que l'envolta per saber "el que passarà" i "el que pot ser que passi". "Vull mirar com està canviant tot, apropar-me a la robòtica, la física, la genètica, la sociologia, la política, la medicina, a les extraordinàries transformacions socials que s'estan produint", va dir el veterà comunicador durant la presentació del nou espai, celebrada ahir a Madrid.

En l'acte, Gabilondo va estar acompanyat pel director de # 0 i responsable de producció pròpia de l'operadora, Fernando Jerez, que es va mostrar "molt content" amb aquesta estrena perquè, va dir, intenten fer "una televisió diferent, de qualitat, útil, i per descomptat això és Iñaki Gabilondo". "Volem apropar-nos a aquest exèrcit de persones que estan treballant a la frontera, xerrant sobre el que passarà, el que pot ser que passi, el que creiem erròniament que succeirà. Vull apuntar-me a aquest territori, un lloc que és barreja d'esperança, inquietud o estupefacció", va subratllar.

La primera cita, que s'emetrà demà en horari de màxima audiència, a partir de les 22 hores, Gabilondo viatja fins a Munic, bressol de la ciència i el lloc adequat per buscar les prediccions exactes, en què conversarà amb el físic Juan Ignacio Cirac. També xerrarà amb el paleoantropòleg Juan Luis Arsuaga, la biòloga Cristina Garmendia i el filòsof Javier Gomá. En el lliurament del dijous -també a les 22.00 hores- el periodista conversarà amb José Luis Cordeiro, professor fundador de la Singularity University, per preguntar-li a quants passos es troba la comunicat científica d'aconseguir fer realitat la immortalitat.