Vodafone ha denunciat que Telefónica no li permet contractar els canals de Moto GP i Fórmula 1, la nova temporada dels quals comença aquest cap de setmana, la qual cosa considera un incompliment dels compromisos que va adquirir quan el regulador va aprovar la seva fusió amb DTS (matriu de Canal+). L'operadora britànica, a més, ha criticat la inacció de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), que no ha contestat al seu requeriment perquè declari que Telefónica ha incomplert els seus compromisos i adopti mesures cautelars. "És un gran perjudici, perquè creiem que tenim dret a contractar alguna cosa, per la qual cosa pagarem, que ho farem respectant la regulació i no se'ns dóna l'oportunitat", va dir el director de Legal i Regulació de Vodafone Espanya, Pedro Peña, en una roda de premsa. Segons Peña, en termes d'ingressos per TV de pagament, la quota de mercat de l'entitat resultant de la fusió Telefònica/DTS ha passat del 85 % al 89 % del primer al tercer trimestre de 2015, mentre el percentatge de Vodafone-Ono ha passat del 8,1 al 7,7 %. En termes d'accessos a TV de pagament, Telefónica ha incrementat la seva quota del 72 al 73 %. De continuar aquesta evolució, Telefónica arribarà al 100 per 100 dels ingressos en un parell d'anys, va dir el directiu.

Les condicions imposades per la CNMC a Telefónica, que la pròpia Vodafone va recórrer davant l'Audiència Nacional, l'obliguen a posar a la disposició de la resta d'operadors un 50 % de continguts Premium (entre els quals s'inclouen els de motor) en la seva oferta majorista, va explicar Peña.

La resolució dictamina que són els operadors alternatius els que trien quins continguts Premiun volen i estipula que el període de llicència d'un canal és anual o d'una temporada efectiva, en cas que inclogui esdeveniments esportius. A més, va afegir, Telefónica no podrà negar l'accés excepte per causes objectives i justificades, prèvia conformitat de la CNMC.