La imminent tornada de Joc de trons ha embogit als seus fans, que tenen tota mena de teories sobre l'esdevenir dels personatges de la ficció. Els creadors de la sèrie, David Benioff i Dan Weiss, s'han vist sotmesos a les preguntes dels seus seguidors i han despatxat el tema prometent que la 6a temporada "serà la millor de tota la sèrie".

En una entrevista amb Entertainment Weekly, Benioff ha declarat: "Sempre estem reticents a dir que 'és la millor temporada' perquè en gran mesura això depèn dels ulls de l'espectador". Segons el guionista, tant ell com Dan Weiss estan tan implicats en la sèrie "que és impossible ser imparcial".

Tot i això, Benioff no ha tingut cap objecció a assegurar: "Veient tot el que hem fet fins al moment, aquesta és la millor temporada. És per la qual em sento més orgullós i la que més ens ha costat".

El duo d'escriptors s'ha mostrat convençut que la sèrie d'HBO no té "cap episodi fluix" aquesta temporada. "En general, sempre hi ha un episodi o dos que ens fan perdre la son perquè no funcionen tan bé com esperàvem. En aquesta temporada no hi ha cap episodi fluix", comenta Benioff.

Benioff i Weiss han insistit que no estan tractant de donar-se bombo. Segons els escriptors, la sèrie sempre ha comptat, per exemple, amb un gran equip de fotografia, de manera que aquest aspecte ja no sorprèn els seus fans. En canvi, el salt de qualitat del llibret és tan gran que marcarà definitivament la diferència amb els lliuraments anteriors de Joc de Trons.

Estrena el 24 d'abril

Al marge de les declaracions dels seus guionistes, el temps passa i tot just queda un mes per l'arribada dels nous episodis de Joc de Trons. A aquesta sisena temporada, que ja va presentar el seu primer avançament i que també va llançar una bateria de cartells amb els protagonistes de la sèrie, li seguiran almenys dos més, tal com van assenyalar fa mesos els seus productors executius.

Deu temporades hauria de durar la sèrie segons George R.R. Martin per donar-li temps a acabar els llibres abans de la seva fi. En tot cas, aquesta serà la primera ocasió en què els nous capítols superin la trama dels llibres, ja que encara no s'ha publicat Vents d'Hivern, la sisena entrega de Cançó de Gel i Foc.