Televisió Espanyola s'ha posat mans a l'obra per tornar a oferir un programa de caràcter científic a través del seu canal La 2. Segons informava ahir el portal?Bluper, la televisió pública ha encarregat a l'escriptor i divulgador català Pere Estupinyà un format que tindrà per títol Cazadores de cerebros. El nou espai vol omplir el buit del desaparegut Redes, que va conduir entre 1996 i 2014 el popular Eduard Punset i precisament del qual Estupinyà va ser col·laborador.

Cazadores de mentes serà la versió espanyola de Ladrones de mentes, programa conduït pel mateix Estupinyà, al costat de Ramón Balagué, que ja es va emetre amb èxit a la televisió pública de l'Equador. En aquest espai, que al país llatinoamericà va comptar amb 13 episodis, els dos presentadors es dediquen a viatjar per diversos punts del planeta amb l'objectiu de buscar les ments més brillants i fresques. Amb cadascun dels científics entrevistats, el programa cerca respostes a grans qüestions que preocupen no només la comunitat científica, sinó també la societat en general.

Pendents d'«"rbita Laika»

Mentre la cadena ja treballa en aquesta nova aposta, segueix sense saber-se si "rbita Laika comptarà amb una nova temporada. El late night conduït per Ángel Martín va acomiadar el passat mes de desembre una segona temporada marcada per la polèmica. Molts espectadors van mostrar el seu disgust a través de les xarxes socials pels constants canvis en la graella del programa, que d'una setmana per l'altra canviava de dia i hora d'emissió. "rbita Laika abordava el món de la ciència des d'una perspectiva fresca i amb un punt humorístic, amb una sèrie de convidats tant del món científic com de la música, el cinema o la literatura.