El tràfic il·legal d'animals centrarà una de les entregues de la sisena temporada de Wild Frank, el programa que l'aventurer lleonès Frank Cuesta condueix a Discovery Max. L'herpetòleg, molt involucrat en la lluita per la preservació del medi ambient i especialment contra el comerç d'animals, mostrarà per primera vegada com les forces de seguretat s'enfronten als traficants. Per fer-ho, Cuesta viatjarà fins a sud-est asiàtic, on comprovarà no només la tasca dels ?guardians, sinó també com es tracta els animals que es recuperen.

En un lliurament especial, Frank Cuesta s'endinsarà en el mercat de carrer de Jatinegara a Jakarta (Indonèsia), un important punt de venda d'animals tancats en gàbies i en pèssimes condicions higièniques. En aquest punt, l'aventurer trobarà mussols, serps, micos, ratpenats gegants i diverses espècies d'ocell.

Amb l'objectiu de conscienciar l'audiència, Cuesta mostrarà primer quin és l'hàbitat natural d'espècies protegides com el mico slow loris, per explicar després com és el procés de captura i «condemna» d'aquests exemplars que, tot sovint, acaben sent enviats a Europa o als Estats Units. Les càmeres també seran testimonis del perillós rescat d'un nadó lleopard al qual uns traficants amaguen en una zona pobra de Bangkok.

Campanya de sensibilització

L'emissió d'aquest lliurament s'acompanyarà de la iniciativa «Stop the traffic». Engegada per Discovery Networks, la campanya vol instar els països a comprometre's en la lluita contra aquest lucratiu negoci clandestí. A Espanya, Discovery també s'adherirà a la iniciativa, llançada a escala global, a través de diverses actuacions, entre les quals, una gira que portarà Frank Cuesta a les escoles.