El Ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), en una sessió mantinguda el 16 de març, va aprovar obrir un període d'informació prèvia al prestador de serveis de comunicació audiovisual Xarxa de Serveis i Comunicacions 2014, SL, que emet sota la marca comercial El Punt Avui TV, per no emetre suficient programació de proximitat. L'acord va ser aprovat per tres vots a favor i tres abstencions. Segons un comunicat de l'organisme públic, l'eventual incompliment de l'obligació d'emetre 60 hores setmanals de programació de proximitat seria constitutiu d'una infracció greu i les sancions que poden oscil·lar entre els 12.000 i els 90.000 euros.

L'expedient informatiu que ha obert el CAC té com a finalitat donar audiència al prestador de serveis de comunicació per tal que formuli les manifestacions que consideri oportunes i és previ a l'eventual incoació d'un expedient sancionador, en el cas que la citada empresa no pugui demostrar el contrari. El CAC va analitzar una mostra corresponent entre el 21 i el 27 d'abril de l'any passat a la demarcació de Barcelona i va constatar l'emissió de tres programes, incloent-hi les redifusions, que sumaven un total de 4 hores i 13 minuts d'informació de proximitat.

La llicència d'El Punt Avui TV va ser adjudicada inicialment, l'any 2006, a la societat Smile Advertising, SL, propietat de l'empresari Nicola Pedrazzoli, actualment imputat en el cas Mercuri, que emetia sota la marca Canal Català. Posteriorment, el 2012, la societat es va fusionar per absorció amb Publicitat i Comunicació del Vallès i el 2014, el Consell va autoritzar l'arrendament del canal a la Xarxa de Serveis i Comunicacions 2014, SL. Com a conseqüència de l'autorització, l'empresa arrendatària assumia els deures i les obligacions que es deriven de les llicències de referència.