Netflix ha anunciat la producció de la seva primera sèrie original filmada íntegrament a Espanya, juntament amb Bambú Producciones, la productora d'èxits com Velvet, Bajo sospechaGran hotel. Encara que, de moment, la companyia nord-americana no ha facilitat el nom, sí que ha donat altres detalls, com que estarà ambientada en el Madrid de 1920 i que explicarà la història de quatre dones de diferent procedència que treballen com a operadores de l'única companyia de telefonia del país, un gest avantguardista i revolucionari per a l'època.

La ficció serà dirigida per Ramon Campos i Teresa Fernández Valdés, productors de Gran Hotel i Velvet, tindrà 16 episodis en una primera temporada, que començarà el rodatge a finals d'aquest any, i la durada de cada un d'ells serà de 50 minuts. «És fantàstic poder treballar amb un equip tan talentós com el de Netflix, que està revolucionant la indústria de la televisió a tot el món», ha assegurat Fernández Valdés, productora executiva de la sèrie, segons una nota de premsa de la plataforma.

Per la seva banda, Erik Barmack, vicepresident internacional de continguts originals de Netflix, ha confirmat la seva confiança en en fet que el producte, un drama «tremendament atractiu i únic, creat per alguns dels millors narradors d'Espanya», agradarà molt als seus subscriptors.

Un pas de gegant

La producció d'una ficció nacional suposa un pas de gegant per l'estratègia del canal de continguts audiovisuals en streaming, que en poc més de mig any ha aconseguit consolidar-se a Espanya. Una de les promeses abans de desembarcar en territori espanyol va ser precisament la de produir una ficció, tal i com ja ha fet en la major part dels països on s'ha establert en els últims anys.