El consell d'administració de Radiotelevisió Espanyola va aprovar ahir els comptes de l'exercici passat, que es van tancar amb unes pèrdues de 37,8 milions d'euros. Durant la reunió del Consell, el president de la corporació, José Antonio Sánchez, va justificar el balanç per les «disfuncions» que comporta la llei de finançament i que, al seu parer, «fa dependre els ingressos de RTVE de la interpretació dels operadors de televisió i telecomunicacions». En la seva opinió, l'ens ha complert l'objectiu de despeses fixat en els pressupostos generals de l'Estat i va informar que sol·licitarà de l'Estat la corresponent compensació pels menors ingressos recaptats, tal com fixa la llei.

Segons va subratllar la corporació pública en una nota de premsa, Sánchez també va explicar als consellers que el 2015 s'han aconse?guit reduir les pèrdues «de manera molt significativa» i que l'«expectativa» és acabar el 2016 en equilibri, «amb unes fonts d'ingressos més sòlides i una situació patrimonial i financera sanejada». D'altra banda, també es va donar a conèixer l'Informe d'Auditoria, que revela que els comptes «representen adequadament la imatge de la situació financera i patrimonial de la corporació» i en què els auditors no han fet constar «cap excepció» respecte dels comptes presentats, segons la mateixa nota, que no obstant això, no fa cap referència a la notable davallada d'audiència registrada per la televisió.

La Volta Ciclista d'Espanya fins al 2020

Segons la mateixa font, el Consell d'Administració de RTVE va donar ahir llum verd a la compra dels drets d'emissió de la Volta Ciclista a Espanya, per les edicions dels anys 2017, 2018, 2019 i 2020. En la reunió també es van aprovar els contractes per a 69 nous capítols del programa Aquí la tierra, 80 de la tercera temporada de Centro médico i 40 entregues del programa Big Band Clan.