Quintín Manzano, controlador de zones blaves, estudiant de magisteri i número deu per la candidatura de CiU a Castelló d'Empúries en les últimes eleccions municipals, és un dels concursants que competirà des d'aquesta nit en una nova edició del concurs Pekín Express. Amb Cristina Pedroche novament en el paper de presentadora, el programa s'estrena aquesta nit a La Sexta amb vint concursants, dividits en deu parelles, que hauran de sobreviure amb un euro al dia i intentar arribar els primers al destí final, recorrent Sri Lanka i l'Índia.

L'empordanès, de 24 anys i que ja va es va a donar a conèixer televisivament el 2013 en participar al concurs d'Antena 3 Ahora caigo, competirà al costat de Nacho, policia i enginyer agrònom de 35 anys. Ambdós formen la parella de desconeguts que, com l'any passat, han estat seleccionats gràcies als vots de l'audiència. Segons la informació facilitada per la cadena del grup Atresmedia, Manzano és un apassionat del programa, un estrateg nat i un amant de la polèmica. «Això és una ruta. Això és tenir cara, força, psicologia mental i fredor per aturar cotxes», ha declarat el participant empordanès.

Una aventura espiritual

Les deu parelles, seleccionades d'entre les més de 60.000 sol·licituds rebudes, s'endinsaran en increïbles paisatges, platges de somni i bullicioses ciutats col·lapsades pel trànsit. Al llarg de 13 etapes, els aventurers descobriran tradicions mil·lenàries, coneixeran la multiculturalitat de l'Índia i el seu marcat caràcter espiritual, però també hauran d'afrontar situacions inesperades i a vegades complicades si volen superar la prova i arribar al destí final.

En la denominada «Ruta de los Elefantes», els participants del reality d'aventures produït per Boomerang, hauran de recórrer prop de 5.000 quilòmetres per aconseguir el premi de 50.000 euros. Els guanyadors prendran el relleu dels empordanesos Ángel i Bea, que l'estiu de l'any passat es van proclamar vencedors de la «Ruta de los Mil Templos».