L'experiència vital de cinc noies que han sentit la crida per dedicar-se a la vida religiosa i desitgen comprovar si estan preparades per viure plenament la seva vocació o, per contra, creuen que han de seguir vivint la seva fe com a seglars. Aquesta és la premissa sobre la qual es basa Quiero ser monja, el reality espiritual que arriba demà a la nit a Cuatro, i obre, així, una nova porta en el gènere.

Tres congregacions han acollit Juleysi, Paloma, Janet, Jaqui i María Fernanda, les cinc protagonistes del programa, per acompa?nyar-les i guiar-les en una experiència que les conduirà a prendre una decisió final. Les joves s'integraran durant sis setmanes en el dia a dia de les tres comunitats, amb les quals viuran moments de recolliment, oració i treball amb els més desfavorits.

A Quiero ser monja, adaptació del format The Sisterhood: becoming Nuns que la cadena produeix en col·laboració amb Warner Bros ITVP Espanya, els espectadors seran testimonis de l'evolució de les joves, que s'integraran i conviuran amb diferents comunitats religioses de Madrid, Alacant i Granada, adaptant-se a les seves normes i les seves rutines en diferents entorns: un convent de clausura, una casa-bressol amb més de 100 nens al seu càrrec o de missions a l'Amazones.

Allunyades del seu entorn, sense mòbils, sense res que entorpeixi la seva experiència, les joves, molt diferents entre si però unides per un fort sentiment espiritual, viuran una oportunitat única per comprovar si estan preparades per donar el pas i integrar-se en la vida religiosa o, per contra, desitgen viure la seva fe com a seglars.