La primera sèrie de Netflix rodada i ambientada a Espanya portarà per títol Cable Girls. Així ho va anunciar ahir el president de la companyia, Reed Hastings, durant un acte celebrat a Saint-Denis, al nord de París, per presentar les properes novetats del gegant de continguts en streaming. El cofundador de la companyia va afegir que la sèrie es rodarà aquest mateix any 2016 i s'estrenarà mundialment el 2017 a través de Netflix, present al mercat espanyol des d'octubre de 2015. Anteriorment ja s'havia explicat que la producció s'ambientarà en una central de telefonia, en la dècada dels anys vint del segle passat.

La sèrie espanyola, que serà coproduïda per Netflix i Bambú Producciones, comptarà amb la direcció de Ramon Campos i Teresa Fernández Valdés, artífexs de les reeixides Gran Hotel i Velvet, barrejarà en el seu argument elements històrics, amb un caràcter dramàtic. La primera temporada comptarà amb 16 capítols de 50 minuts cadascun. Per ara no s'ha donat a conèixer quin serà l'elenc protagonista, tot i que els equips de producció ja estan treballant en el càsting.

Cable Girls respon a un model cada vegada més explotat per Netflix, que busca desenvolupar en els països on s'implanta produccions locals que després comercialitza globalment. És el cas de la francesa Marseille, sèrie d'intriga que s'estrenarà a tot el món el pròxim 5 de maig i que compta amb Gérard Depardieu de protagonista.

En l'acte celebrat ahir a França, el responsable de la companyia també va desvelar les dates d'estrena de dos dels seus últims productes: Els nous episodis de Marco Polo arribaran el pròxim 1 de juliol mentre que els de The Crown ho faran el 4 de novembre.