Be Mad, el nou canal «divulgatiu masculí» en obert de Mediaset España, començarà les seves emissions en alta definició el proper 21 d'abril, segons va informar ahir el conseller delegat de la companyia, Paolo Vasile. Amb aquest nou canal, que ocuparà la freqüència adjudicada el passat mes d'octubre en el concurs públic de sis noves llicències en obert de TDT que va convocar el Govern, Mediaset «complementa la seva sòlida oferta de senyals generalistes i temàtiques», segons va dir en el seu discurs davant la Junta General d'Accionistes del grup mediàtic.

«Aventura, ciència, història, gastronomia, natura i misteri. De la metafísica representada televisivament per Iker Jiménez, al món de l'aventura del que és des de fa anys protagonista i narrador Jesús Calleja, de la passió pels llibres a la del món del motor», va subratllar el directiu. Be Mad neix «amb vocació 360 graus, complementant televisió i internet» dins el grup audiovisual, va destacar Vasile, que va afegir que estarà dedicat a les «grans passions de l'home i de les dones, a les grans preguntes i a la seva incansable curiositat», ja que, va concloure, «no tot el que neix de la bogeria és bo, però tot el que és bo té una dosi de bogeria». El nou canal s'unirà a l'oferta de Mediaset, que compta actualment amb sis canals en obert: Telecinco, Cuatro, FDF, Boing, Divinity i Energy.

S'acaba el límit per emetre

A més de Mediaset España, Atresmedia i Real Madrid TV van aconseguir les altres dues llicències en HD, mentre que el grup Secuoya, 13tv i Kiss FM van aconseguir els dos canals en qualitat estàndard. La data límit perquè els operadors adjudicataris de les llicències comencin a emetre els seus nous canals finalitza aquest mes d'abril.