El president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, va aprofitar ahir la seva compareixença al Parlament de Catalunya per demanar més competències en l'àmbit d'internet com a «conseqüència del canvi d'hàbits de consum», especialment entre els menors», i «poder garantir millor la protecció dels drets audiovisuals dels menors». En la presentació de la memòria del 2015 de l'organisme, Loppacher va reiterar la necessitat d'«analitzar i fiscalitzar els continguts difosos a la xarxa».

Loppacher va anunciar que, amb aquest objectiu, el CAC ja ha iniciat una campanya de sensibilització per augmentar la protecció dels menors a la xarxa. «Per continuar vetllant pels drets dels ciutadans i ciutadanes hauríem d'adaptar el nostre organisme al nou entorn multimèdia, multi pantalla i de noves formes de consum audiovisual, com estic convençut que vostès coneixen perfectament», va dir el president del CAC als diputats presents en la seva compareixença.

El president del?CAC va justificar la seva petició perquè, segons la Comissió Europea, el 70% del trànsit de dades a la xarxa correspon al visionament de continguts audiovisuals. Així mateix, i segons declaracions recollides pel portal E-Notícies, també va afirmar que, «segons el Centre d'Estudis d'Opinió, el 84,6% dels pares i mares creuen que amb els nous serveis audiovisuals, que inclouen els dispositius mòbils, els menors poden estar exposats a continguts que poden ser perjudicials».

D'altra banda, i segons va afegir el president del CAC, abans de l'estiu estarà acabat el «Llibre Blanc del sector Audiovisual a Catalunya», que ofereix una radiografia de la ràdio, la televisió i d'internet a Catalunya.