Salamanca acollirà entre avui i el pròxim 2 de maig el rodatge del capítol pilot de la sèrie nord-americana Still Star Crossed, basada en les històries dels Capulets i els Montescos després de la mort de Romeu i Julieta. Produïda per ABC-Studios (de la cadena de televisió nord-americana ABC) i Shondalan, la productora de Shonda Rhimes) amb la col·laboració de l'espanyola Calle Cruzada, la ficció transformarà Salamanca en la ciutat italiana de Verona del segle XVI, i inclourà la contractació d'entre tres-cents i cinc-cents extres, a més d'entre cinquanta i cent tècnics.

La productora ha triat 11 localitzacions del casc històric de la ciutat espanyola, a més dels interiors de les dues catedrals, del convent dels dominics, de la Universitat Pontifícia i de la Casa de las Pechinas. El rodatge tindrà també com a escenaris les ciutats de Plasencia, Càceres, Toledo i El Escorial.

Still Star Crossed és una adaptació de l'obra homònima de Melinda Taud, ambientada al segle XVI, per exposar les històries, tradicions, conspiracions i romanços dels Capulet i els Montagú després de la mort de la parella protagonista en la cèlebre obra de William Shakespeare. Un cop s'hagi rodat i editat aquest episodi pilot, la cadena responsable d'altres èxits de la ficció com Anatomía de Grey, haurà de decidir si produeix una primera temporada completa. Entre maig i juny es donarà a conèixer la decisió del Consell d'Administració d'ABC i si Still Star Crossed aconsegueix convèncer, seguiria endavant amb una temporada que trigaria a rodar-se unes 20 setmanes i que tornarà a rodar a la ciutat espanyola.

El pilot de la ficció ha estat escrit per Heather Mitchel (Scandal) i serà dirigit per Michael Offer (HTGAWM). La producció compta per ara amb un pressupost de 10 milions d'euros.