Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio van celebrar ahir dues noves aturades parcials en solidaritat amb el company denunciat per filtrar dades personals dels treballadors, accedint a l'ordinador del president de la CCMA quan la corporació plantejava un expedient d'ocupació el 2012. Els representants de la plantilla demanen que se li retiri l'acusació «desproporcionada, injusta i desfasada», per la qual la Fiscalia demana fins a set anys de presó. Per això, els treballadors d'ambdós mitjans van secundar ahir la segona jornada d'aturades, després de la del dia de Sant Jordi.

Les aturades d'ahir es van portar a terme entre les dues del migdia i dos quarts de la tarda, coincidint amb els informatius del migdia, i entre vuit i nou del vespre, coincidint amb el partit de futbol que van disputar Manchester City i Reial Madrid, corresponent a les semifinals de la Lliga de Campions. La vaga va afectar la prèvia del partit així com els primers 15 minuts, en què només es van retransmetre les imatge, sense la narració.

A Catalunya Ràdio, la primera aturada va afectar els informatius de migdia i la primera part de L'oracle. La segona va fer que els oients no poguessin seguir íntegrament el cinquè partit de quarts de final de l'Eurolliga de bàsquet, que van disputar el Lokomotive Kuban i el Barça Lassa. L'emissora va oferir la primera part, que va arrencar a les 19 hores, però no va retransmetre la segona meitat. A Esport 3 es van poder veure les imatges, però sense la narració.

A més, al llarg de la jornada es va celebrar una assemblea per informar de les novetats sobre el cas contra l'acusat de dur a terme la filtració de les dades personals dels treballadors. En un comunicat, els sindicats van criticar el comunicat de la CCMA de la setmana passada sobre aquest cas i que argumentés mantenia l'acusació «en defensa dels drets dels treballadors».