Tv3 estrenarà el pròxim dimecres 4 de maig, en horari de màxima audiència, Generació Selfie, una sèrie documental dirigida per Núria Castejón que vol oferir un retrat fidel dels joves catalans que ara tenen entre 20 i 35 anys. Els protagonistes són joves que, després d'haver gaudit d'uns quants anys de bonança i dels beneficis de l'estat del benestar, potser seran els primers a viure pitjor que els seus pares.

En la presentació davant la premsa del nou format, celebrada ahir al migdia a Barcelona, van assistir-hi Sigfrid Gras, adjunt a la direcció i cap de Programes i Continguts de TV3; Miquel Garcia, cap de Nous Formats de TV3, i Núria Castejón, directora del programa. I també una representació dels prop de 40 protagonistes que aporten el seu testimoni, les seves vivències i la seva manera de veure la vida, el passat i el futur.

Gras va destacar que Generació Selfie «és una producció amb una sensibilitat especial que retrata una societat complicada, que són els joves que ara tenen entre 20 i 35 anys i s'han trobat amb més dificultats que les generacions anteriors». Per Miquel Garcia, «el programa recull el testimoni d'una generació que prové de la crisi que va començar el 2008 i que ha fet que es multipliqui l'atur juvenil, les dificultats d'emancipar-se o d'accedir a la maternitat, per exemple».

En cada entrega 3 o 4 protagonistes parlen d'un tema en concret, i també es compta amb la participació d'un grup musical, un famós que forma part de la generació -com El Mago Pop, el xef Jordi Cruz o l'actriu Nausicaa Bonnín- una secció titulada «Les coses poden anar bé», amb un punt d'optimisme, i al final de tot una col·laboració de Moderna de Pueblo, que fa una tira animada amb to irònic sobre el tema del capítol. A més, cada entrega comptarà amb la veu en off de l'actor Ivan Labanda.