La Unió de Radiodifusió Europea (UER) ha demanat a Globe Arena i a AXS, les empreses que s'encarreguen de comercialitzar les entrades, que eliminin "immediatament" el document que inclou la ikurriña entre les banderes "prohibides" a Eurovisió. A més a més, ha demanat disculpes per "a tot aquell que s'hagi pogut sentir ofès" per la seva inserció en aquesta llista. La corporació RTVE va assenyalar ahir en una nota que el document i la política oficial de banderes definitius, actualitzats i sense els exemples dels països, es publicarien durant la tarda del dia d'ahir.

Els organitzadors del certamen van comprendre i reconèixer la sensibilitat que ha pogut despertar la publicació d'una relació d'ensenyes "prohibides" d'organitzacions i territoris, cadascun d'ells de naturalesa molt diferent. La rectificació es va produir després que el dijous es va publicar un esborrany de banderes per al Festival al web del Globe Arena, un Festival que se celebrarà a Estocolm el 14 de maig. Aquest document incloïa una llista no exhaustiva d'exemples de banderes prohibides per a la seva exhibició en la instal·lació. La finalitat d'aquest document no era la de ser publicat, segons informa en un comunicat la Unió Europea de radiodifusió i televisió. En el document s'incloïa la ikurriña al costat d'altres ensenyes com, per exemple, la de Crimea, Palestina o Kosovo, o també la de l'autodenominat Estat Islàmic (Daesh).

Des de l'organització del Festival es va comunicar que la llista no estava preparada per ser publicada encara, però de totes maneres, només aquelles banderes que representin algun dels 42 estats que participen en l'espectacle podran ser exhibides, i quedaran excloses aquelles regionals o locals que pertanyin a diferents països.

Pel que fa a les representacions de l'estat Espanyol, el ministre en funcions d'Afers Exteriors, Manuel García-Margallo, va dir que "era intolerable aquesta decisió i que la ikurriña és respectada i estimada per tots els espanyols". Margallo i el ministre de Salut, Alfonso Alonso, juntament amb el govern basc, van mantenir negociacions amb l'organització del certamen i amb l'ambaixada de Suècia, país organitzador, per tal que es fes efectiva la rectificació.