Amb l'objectiu de «mostrar el món rural sense les utopies i els prejudicis urbanites, captant la vida quotidiana de la gent que viu als Pirineus», el canal 33 estrenarà dilluns vinent Viure als Pirineus, una sèrie documental que ofereix un retrat de la vida de la gent de la serralada pirinenca, a banda i banda, des del País Basc fins al cap de Creus, passant per la Vall d'Aran i la Catalunya Nord. A través de 28 capítols, enregistrats durant un any, el format vol captar la vida quotidiana i la intimitat de 14 personatges apassionats per la muntanya.

La presentació del nou format, celebrada ahir a?Barcelona, va comptar amb l'assistència de Miquel García, cap de Documentals i Nous Formats de TV3, David Burillo, director i realitzador de Viure als Pirineus, i dos dels protagonistes.

Aquesta nova sèrie «busca trobar els denominadors comuns de la gent que viu als Pirineus i retratar la gran diversitat de paisatges i de maneres de ser dels seus habitants», va afirmar Miquel?Garcia. De la seva banda, David Burillo va agrair la generositat dels personatges que «ens han permès entrar en la seva intimitat, compartir l'activitat, la rutina, les seves aspiracions, esperances i el repte de viure i afrontar la vida».