El periodista i escriptor ripollès Julià Peiró va morir ahir després de diversos anys de malaltia, segons van confirmar fonts de TV3, on va ser el cronista de les festes i la vida nocturna barcelonina en els anys 80. A més de les seves cròniques de la nit dels primers informatius de TV3, Peiró, dotat amb una peculiar veu, greu i profunda, va adquirir notorietat amb programes televisius com La casa dels famosos, que es va emetre el 1988.

Julià Peiró va ser també periodista de reportatges de moda, cultura i, sobretot, autor d'unes personals entrevistes a personatges populars, una labor que posteriorment va poder desenvolupar en espais com La casa dels famosos, en el qual Peiró va mostrar per primera vegada les interioritats d'actors, artistes i vedets molt coneguts dels anys 80 i 90, com el gironí Xavier Cugat, Sara Montiel o Bárbara Rey.

Nascut a Ripoll el 1938, Peiró va ser també fotògraf, va escriure reportatges en diaris i revistes, i diversos llibres, com Anys de pit i cuixa, una crònica irreverent de la transició espanyola; guies de restaurants i dues biografies sobre la història de la Sra. Rius, la famosa madame de Barcelona. Els últims anys, Peiró va seguir vinculat al medi televisiu amb el seu habitual estil i dins del mateix gènere a la cadena El Punt Avui TV, on presentava Viure cada dia, un passeig setmanal per la Catalunya comercial, gastronòmica i cultural. El pastisser Joan Galimany, el director musical de la Passió de Cervera, Jordi Purtí, la compa?nyia teatral Divines, l'actriu Núria Florensa i el cantant Dyango van ser alguns dels últims entrevistats per la veu profunda de Peiró.