El "drama diari" que es viu a les fronteres que separen Espanya i el Marroc, Estats Units i Mèxic, Sud-àfrica i Zimbabwe i l'Índia i Bangla Desh, que els directors Pablo Iraburu i Migueltxo Molina van plasmar en el documental Muros, pren forma de sèrie amb imatges inèdites a Al otro lado. La sèrie, de quatre episodis, s'estrenarà a Discovery Max aquest dimarts i "aprofundeix" en les històries i els anhels dels protagonistes de Muros, que viuen "sota l'ombra" de quatre de les fronteres "més vigilades i perilloses" del planeta.

Produïda per Arena Comunicación i Txalap.art en col·laboració amb VEO TV per Discovery Max, Al otro lado "mostra" la realitat de les fronteres des d'un plantejament "molt intimista" per dibuixar un "retrat global", explica Iraburu, un dels directors de la producció, en declaracions recollides per la cadena. "No li diem al públic el que ha de pensar. Només llancem preguntes amb un plantejament intimista sobre un tema que no és còmode, per sacsejar l'audiència", afegeix.

La sèrie construeix un "testimoni coral" a través dels testimonis dels vuit protagonistes, com el cas de Caren i Miguel, dos mexicans expulsats dels Estats Units que intenten tornar a creuar la frontera per tornar amb els seus fills. Al, per la seva banda, és membre d'una organització civil d'Arizona que presta ajuda als emigrants mexicans.

A la frontera del Marroc amb Espanya, els directors recullen la història de Bhokar, un jove de Camerun que vol saltar la tanca d'Espanya, i el testimoni de Gharabi, una mare de dos fills que creua tots els dies la frontera per passar fardells, la seva única font d'ingressos. A l'altre costat de la tanca es troba Jaime, un guàrdia civil que controla els grups de subsaharians que pretenen arribar a Espanya.