La comissió de ràdio i televisió valenciana i de l'espai audiovisual de les Corts Valencianes va aprovar ahir la proposta de text normatiu que servirà de base per elaborar una llei del servei públic de ràdio i televisió valenciana. L'esborrany va prosperar després de cinc sessions de treball, amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Compromís i Podem, l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PP. Diferents grups van anunciar que presentaran esmenes prèvies a la votació i aprovació definitiva de la llei que ha de permetre recuperar el servei de ràdio i televisió públiques, prevista per a finals del mes de juny. L'aprovació definitiva de la llei permetrà iniciar les emissions, previsiblement a la tardor d'aquest 2016, tres anys després del tancament de l'ens.

Durant les intervencions prèvies al torn de votació, el síndic de Podem, Antonio Montiel, va anunciar que el seu grup convidarà que es presenti de manera immediata la proposició de llei i que introduirà esmenes amb l'objecte de modificar l'esborrany per introduir una autorització al govern perquè es puguin autoritzar les transferències de crèdit necessàries. Així mateix, en relació amb els extreballadors Montiel va anunciar que vol introduir una millora tècnica per garantir l'excepció a la temporalitat i transformar-la en bosses de treball. "Confio que amb això trenquem una anomalia democràtica i recuperem un servei públic bàsic per als valencians i valencianes", va concloure.

En relació amb els extreballadors, el diputat de Ciutadans Antonio Subiela va dir que el seu partit no preveu "opció a debat" atès que un nou ens no pot heretar els problemes de l'anterior. "A més, se n'han creat de nous, dividint els treballadors entre els que han passat un procés selectiu i els que no", va indicar, afegint que "per això, el millor hauria estat reobrir l'anterior". ?Subiela va anunciar l'abstenció però va deixar la porta oberta a sumar-se al projecte en un futur.