La reportera Teresa Mora, que treballa per a Televisió Espanyola (TVE), es troba "estable i fora de perill" després de resultar ferida en ser colpejada per un tren quan feia una presa per a un reportatge sobre migrants, ha informat el Govern de l'estat mexicà de Veracruz.

L'accident va passar al municipi d'Amatlán de los Reyes, on Mora havia acudit a realitzar un reportatge sobre Las Patronas, un grup de dones que ajuden a migrants.

La reportera realitzava una gravació enganxada a la via del tren que transporta migrants, però en estar molt a prop dels rails un dels furgons la va colpejar al passar i la va arrossegar diversos metres.

La periodista va resultar amb nombroses contusions al cos i un tall d'uns 20 centímetres a la cama esquerra, d'acord amb informes dels cossos de rescat, que inicialment la van identificar com Teresa Morales.

Paramèdics de la Creu Roja van auxiliar la dona, que va ser traslladada a un hospital particular a Còrdova per la seva atenció mèdica.

"Després que la periodista espanyola Teresa Mora, de 54 anys d'edat, va patir un accident al realitzar un treball periodístic a la zona ferroviària de la comunitat La Patrona, al municipi d'Amatlán dels Reis, el seu estat de salut es reporta com estable i fora de perill ", ha informat el Govern de Veracruz.

En un comunicat, ha indicat que les autoritats estatals contactar-se amb els companys de la reportera, així com amb personal de l'hospital privat, "amb qui es mantenen comunicació permanent per brindar el suport necessari".

D'acord amb el butlletí, "el reporti metge de les autoritats de la unitat de salut assenyala que la comunicadora presenta ferida contusa a la cama esquerra ia la regió frontal".