L'aparició de l'actor Imanol Arias als papers de Panamà o la vinculació d'Ana Duato i Ganga Producciones amb un despatx d'assessorament fiscal investigat per l'Agència Tributària, han deixat en una situació molt compromesa la sèrie Cuéntame cómo pasó. La polèmica que s'ha desencadenat, tenint en compte que una bona part dels diners presumptament evadits procedeixen dels pressupostos públics, ha motivat tota classe d'especulacions al voltant de la continuïtat de la ficció de Televisió Espanyola, que aquest dijous tancarà la seva dissetena temporada.

De fet, i segons una informació del diari El Confidencial Digital, la televisió pública ja hauria comunicat a la productora la rescissió del contracte, al·legant que «una cadena pública no pot tenir els dos protagonistes de la seva ficció estrella investigats per l'Audiència Nacional». No obstant això, altres mitjans com Bluper i Formula TV han desmentit la informació assegurant que des de la productora han negat haver rebut aquesta comunicació. Televisió Espanyola també ha desmentit la cancel·lació de la sèrie. És més, segons la normativa que regeix la corporació pública, ha de ser el Consell d'Administració el que aprovi o no la renovació de qualsevol ficció de la cadena.

Tot i que és cert que Cuéntame cómo pasó es troba en la corda fluixa, tant pels escàndols que envolten els seus principals protagonistes com per la notable davallada d'audiència experimentada en les últimes setmanes, tot fa pensar que la direcció de RTVE s'ho pensarà dues vegades abans de cancel·lar la seva ficció estrella. Si més no per donar-li el final que es mereix després de quinze anys de trajectòria. Caldrà esperar encara un temps per saber del cert si les històries de la família Alcántara seguiran en una divuitena temporada.