La novel·la gràfica Los surcos del azar, en què l'il·lustrador valencià Paco Roca recupera la història de «La Nueve», la companyia integrada per republicans espanyols que va alliberar París a la II Guerra Mundial, serà portada a la televisió en format de minisèrie. La productora espanyola Morena Films, responsable de pel·lícules com Cien años de Perdón (Daniel Calparroso, 2016), Ma ma (Julio Medem, 2015) o la recent estrena d'Icíar Bollaín El Olivo treballa en un projecte per convertir el còmic de Paco Roca en una minisèrie televisiva de vuit capítols.

Es tractarà d'una coproducció hispanofrancesa amb Mare Nostrum Productiones, en francès i castellà, amb guió de l'escriptor gal Olivier Kohn, creador de sèries de televisió com El Túnel Los reporteros, segons va assenyalar en un comunicat la productora.

En declaracions a Efe, Paco Roca admet que «mai» va pensar que la història de com la companyia d'espanyols liderada pel general Leclerc va alliberar París el 1944 pogués fer aquest salt, perquè «és més superproducció que Arrugas -ja convertida en pel·lícula». Segons explica, Morena Films ha realitzat una opció sobre la compra dels drets d'aquesta novel·la gràfica, fet que dóna a la productora dos anys per treballar en el projecte i buscar finançament abans d'adquirir de manera definitiva els seus drets.

Roca confessa que va sentir «por» en pensar que es podria convertir en una pel·lícula, perquè «és una història massa densa, amb molts matisos i temia que es quedés només en el gènere bèl·lic. Per això, assegura que «el format de minisèrie de televisió és perfecte», i afegeix que la coproducció amb França li «pot donar una perspectiva diferent». Roca assenyala que el projecte està en una fase molt inicial, però que va conèixer al guionista i li va semblar que era «una persona molt respectuosa».