Per primera vegada en 6 temporades la ficció d'HBO Joc de Trons podria veure reduït el seu nombre d'episodis. Malgrat l'èxit de la ficció i de l'expansió internacional, la cadena hauria decidit únicament tenir 7 episodis, en lloc de 10.

Així ho ha avançar Jack Bender en una entrevista a Vanity Fair quan li van preguntar si, a més dels dos capítols que ha dirigit a la sisena temporada, dirigiria nous episodis en els següents lliuraments: "No sé si tornaré. Només sé que estan fent 7 capítols i que compten amb els que han estat dirigint sempre. Jo vaig tenir una experiència meravellosa i sé que Dan i David han estat contents amb el resultat".

A falta de confirmació oficial de la productora HBO, l'exitosa sèrie podria veure reduït el seu nombre d'episodis. El fet que s'hagi reduït el nombre d'episodis de la setena podria donar coherència a la teoria que la sèrie s'acabarà en la vuitena temporada. Emilia Clarke va parlar sobre aquest tema i va assegurar que la sèrie tindrà només un total de vuit temporades, malgrat el seu èxit. "No seràn més de vuit, així que crec que potser seran set dividides en dos o potser seran vuit directament", va assegurar la protagonista de la sèrie.