TV3 celebra els 40 anys de les transmissions de futbol en català amb Puyal

05.06.2016 | 00:00
Joaquim Maria Puyal va ser el primer a transmetre futbol en català.

Durant més de 90 minuts, Joaquim Maria Puyal reviurà els millors moments de les transmissions de futbol en català aquest cap de setmana a TV3 i a Catalunya Ràdio. Ahir dissabte, Catalunya Ràdio va iniciar la commemoració que repassa els 40 anys de transmissions de futbol en català amb Joaquim Maria Puyal, en directe des del CosmoCaixa, a Barcelona. Avui diumenge, a les 21.55, TV3 emetrà Els 40 anys de La TdP.
Els records formaran part de l'acte, que farà memòria de l'inici de les transmissions amb Manolo Terán, el director de Ràdio Barcelona que les va impulsar, i arribarà fins a l'actualitat, amb l'equip de La transmissió d'en Puyal a Catalunya Ràdio.
El conductor de la vetllada serà el mateix Puyal, que donarà pas als diversos convidats, àudios i vídeos que formen part dels 40 anys d'història de transmissions. "Urruti, t'estimo!" i "Messi Messi Messi" són dos dels moments radiofònics més intensos i més recordats pels oients, que tindran protagonisme durant l'acte, en el qual no faltaran anècdotes.
Els 40 anys de La TdP tindrà persones vinculades amb aquesta efemèride de totes les èpoques. Entre els jugadors i personalitats del Barça actuals i històrics, hi haurà des d'Artola i Zuviría, fins a Koeman, Stòitxkov, Miquel Àngel Nadal, Txiqui Begiristain i José Mari Bakero.
Pel que fa als periodistes que han viscut les transmissions amb Joaquim Maria Puyal des de primera línia, es podran sentir veus com les d'Antoni Bassas, Manel Fuentes, Pilar Calvo, Eduard Boet, Jordi Basté, Ricard Torquemada, Josep Lluís Merlos, Isabel Bosch i Josep Maria Deu.
Cal destacar que Joaquim Maria Puyal va ser el primer periodista en transmetre per ràdio un partit de futbol en català. Des de llavors, ha retransmès centenars de partits i milers de gols, i continua en actiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema